Waddenklei
Waddenklei
Ik denk aan jou
Ik denk aan jou

Wad maakt Groningen zo bijzonder!

Stel, dat je voor het eerst het Groninger landschap ziet. De kustlijn, het wad, de duinen die inmiddels op de eilanden liggen... Wad maakt Groningen zo bijzonder!
In deze workshop die aansluit op Kiek op Diek’n, maken we ons het landschap eigen. We leren over het ontstaan, zoeken sporen van de zee en werken met materialen en indrukken die we vinden.
Groep: 6 - 8
Duur: een dagdeel (3 uren)
Aandachtspunten: ontstaansgeschiedenis Groninger landschap, zoeken, vinden en verwerken

Ik denk aan jou
In deze workshop bezoeken we een joodse begraafplaats. We laten er een steentje achter. Dat doen we om te laten zien: ik was hier en ik heb aan jou gedacht.
Aan wie denk jij regelmatig? Hoe kan je dat laten zien? In twee bijeenkomsten maken we een gedicht over degene van wie we houden. En we polijsten een steentje. Gewoon om te laten zien: ik heb aan jou gedacht.
Groep: 5 - 8
Duur: 2 x 90 minuten
Aandachtspunten: Joods cultureel erfgoed, liefde, poëzie, beeldhouwen

Bloem op zee
In dit project geven we een gezicht aan vissers die om het leven kwamen tijdens een zware storm op zee. We schrijven een gedicht en nemen met een bloem symbolisch afscheid op de dijk. Dit drama speelde zich af in 1883 en wordt jaarlijks herdacht in Zoutkamp, Paesens-Moddergat, Urk en Den Helder.
Groep: 1 - 8
Duur: 2 x 60 en 1 x 90 minuten
Aandachtspunten: cultuureducatie, portretschilderen, poëzie en afscheid nemen