WAD maakt Noord-Groningen zo bijzonder!
Workshop erfgoededucatie, ontwikkeld door Angélique de Waard

Stel je voor dat je voor het eerst het Groninger landschap ziet. De kustlijn, het wad, de duinen die inmiddels op de eilanden liggen... Wad maakt Noord-Groningen zo bijzonder!

In deze workshop, die aansluit op de lessenserie Kiek op Diek'n, maken we ons het landschap eigen. Na uitleg over het ontstaan van het Groninger landschap, gaan we in de omgeving van de school op zoek naar sporen van de zee. We verzamelen indrukken en materialen waarmee we, eenmaal terug op school, aan het werk gaan. Afhankelijk van de wens, worden materialen verwerkt in miniatuur-wierden, tekeningen, ruimtelijke 'dingen' of gedichten.

Over de reslutaten: kinderen vinden het heerlijk om vies te mogen worden, met hun handen in de klei te zitten en te houwen uit hardgeworden waddenklei
. Anderen vinden het fijn om zelf verf te maken van klei met water of rode bietensap met eigeel. Landschappen ontstaan, evenals wezens, gaten in hompen klei en kleine lieve teksten over opgedane indrukken. Dát maakt Groningen zo bijzonder!

Hier
onder enkele resultaten uit: Kantens, Oldenzijl, Roodeschool, Uithuizen, Uithuizermeeden, Zandeweer